Fedia Jacobs - Van Daar naar Nu

Beter contact tussen geweldslachtoffers en naasten


Oorlogshandelingen, overweldiging in huiselijke kring, geweld jegens politieke tegenstanders, marteling en verkrachting worden ook wel man-made disaster genoemd. Zulke nare ervaringen kunnen bij slachtoffers lang doorwerken. Bijvoorbeeld in de vorm van belastende herinneringen. Geweld kan naderhand op subtiele manier ook de band van de geweldgetroffenen met hun naasten en met zichzelf ontwrichten. Oorzaak hiervan is verwarring in tijd en plaats. Leeft het slachtoffer van geweld met de daders van toen, of met zijn naasten van nu? Leven de naasten op het gewelddadige 'innerlijk decor' van het slachtoffer? Of op een 'innerlijk decor' van vreedzaam samenzijn?

In dit boek geeft Fedia Jacobs uitleg aan de hand van theorie en opstellingen met poppetjes, een beproefde en steeds vaker voorkomende toepassing in de hulpverlening. 'Van daar naar nu' spreekt geweldslachtoffers én hun naasten op deze manier sámen aan. Dat is essentieel bij dit onderwerp, wil men tot een gedeelde toekomst komen. De verheldering in woord en beeld vergroot het begrip, een eerste stap in de richting van beter contact tussen geweldgetroffenen en hun naasten.

Fedia Jacobs (1956) is sinds dertig jaar als psychiater verbonden aan het Sinai Centrum, een instelling gespecialiseerd in de behandeling van slachtoffers van man-made disaster en hun naasten. Hij ontmoette duizenden geweldslachtoffers en mensen uit hun directe omgeving. Eerder schreef hij Pijnlijke Verrijking, een hoopgevend boek over psychotherapie met oorlogsgetroffenen en hun kinderen.

Over Pijnlijke Verrijking:

'Een waardevol werk dat laat zien dat leed soms - niet altijd - kan worden verwerkt en ten goede gewend.' - Reformatorisch Dagblad


Het boek van daar naar nu van Fedia Jacobs is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Fedia Jacobs boeken - Van Daar naar Nu
ISBN 9789491683299
PAGINA’S 200
VERSCHENEN 21-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Totemboek
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel

Andere boeken van Fedia Jacobs