F. Bosker - Elfwegentocht 2018

Twee weken feest zonder een druppel benzine


In de zomer van 2018 stond Fryslân twee weken lang in het teken van het fossielvrije vervoer met als slogan:

een groot duurzaam feest zonder druppel benzine.

Hoogtepunt tijdens deze Elfwegentocht was de parade over de voor ander verkeer afgesloten Wâldwei op 14 juli, niet voor niets de dag dat de Fransen de revolutie vieren. In Fryslân verliep de opstand tegen de versnelde klimaatverandering vreedzaam en vrolijk. Een lange stoet van ruim tweeduizend duurzame voertuigen reed van Drachten naar Leeuwarden, de langste karavaan op elektrisch, lichaamskracht, biogas of Blauwe Diesel ooit in de wereldgeschiedenis gemeten. Het boek ‘Elfwegentocht - Pioniers van de toekomst’, geeft een rijk geïllustreerd beeld van de Friese breuk met het fossiele, milieuvervuilende en de aarde belastende energiegebruik. In 25 veelstemmige portretten, opgetekend door oud-Leeuwarder Courant journalist en publicist Fokko Bosker, vertellen initiatiefnemers & partners in de transitie hoe zij werken aan hun droom.

Niet alleen in woord, maar vooral in daden. Exact midden in het Friese jubeljaar LF 2018 heeft de provincie haar beste beentje voorgezet. Een pleidooi voor een nieuwe, schone toekomst.

Was getekend: Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Een aanrader.


Het boek elfwegentocht 2018 van F. Bosker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


F. Bosker boeken - Elfwegentocht 2018
ISBN 9789082636741
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 20-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boiten boekprojecten
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel