F.A.G. Groothuijse, R. Kegge - Het omgevingsplan, integraal en marginaal?

Het omgevingsplan is één van de belangrijkste instrumenten in de Omgevingswet en speelt een grote rol in het kader van de centrale vier verbeterdoelen van deze wet. Het omgevingsplan moet gaan bijdragen aan een samenhangende benadering van de fysieke leefomgeving en meer flexibiliteit bieden voor zowel bestuursorganen als voor burgers en bedrijven ten opzichte van het huidige bestemmingsplan. Daarbij geldt echter tevens het uitgangspunt dat het materiële beschermingsniveau en het niveau van rechtsbescherming gelijkwaardig moet blijven.

De Omgevingswet treedt in 2021 in werking. Gemeenten hebben tot dat moment om kennis te maken met het omgevingsplan en zich daar goed op voor te bereiden. Het preadvies geeft hiertoe een aanzet, door uit een juridische invalshoek de mogelijkheden en de kaders van het instrument te schetsen.

In het preadvies gaan de preadviseurs in op twee afgebakende onderwerpen: de beoogde integraliteit van het omgevingsplan en de mogelijke gevolgen voor de rechtsbescherming bij het omgevingsplan. De auteurs sluiten het preadvies af met een hoofdstuk waarin de conclusies zijn opgenomen.


Het boek het omgevingsplan, integraal en marginaal? van F.A.G. Groothuijse, R. Kegge is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 36,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


F.A.G. Groothuijse, R. Kegge boeken - Het omgevingsplan, integraal en marginaal?
ISBN 9789463150286
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 07-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Instituut voor Bouwrecht
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
36,95
Bestel