Ewald Engelen - De schaduwelite voor en na de crisis

Niets geleerd, niets vergeten


'De schaduwelite voor en na de crisis' beschrijft met veel vaart hoe de financiële elite Amsterdam tot internationaal zakencentrum wilde bombarderen.De gevolgen van de financiële crisis van 2008 zijn gigantisch geweest. Niet alleen voor de Nederlandse economie, de schatkist en de leefomstandigheden van honderdduizenden burgers, maar ook voor de sector zelf. De banken zijn nog slechts een schim van wat ze geweest zijn en de hoop van Amsterdam om als financieel centrum ooit nog eens Londen naar de kroon te steken is een ijdele droom gebleken.

In de twee decennia tot aan de crisis werd in Nederland een financieel waterhoofd gecreëerd dat mondiaal zijn gelijke niet kent. Met desastreuze gevolgen: toonaangevende banken die met geld van de belastingbetalers van de ondergang gered moesten worden, een dramatische toename van het aantal huishoudens met torenhoge hypotheekschulden en een alsmaar stijgende werkloosheid.

Desondanks probeert een hecht netwerk van bankiers, accountants, advocaten, trustboeren, lobbyisten, toezichthouders en een enkele verdwaalde politicus de geoliede geldmachine zoveel mogelijk te beschermen tegen in wetgeving verpakte volkswoede. Dit boek gaat over hen: de schaduwelite, die niets heeft geleerd en niets is vergeten. En over de middelen - lobbyen, dreigen, chanteren, verwarren, spinnen, framen, verhullen, verdraaien, verzwijgen - die zij gebruikt om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten.Ewald Engelen boeken - De schaduwelite voor en na de crisis

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789048523528
PAGINA’S 249
VERSCHENEN 23-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
Ook verkrijgbaar: e-book.
FORMAAT PDF met Adobe DRM
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
LEVERING direct te downloaden
  4,99
Bestel

Andere boeken van Ewald Engelen