Ewald Engelen - De mythe van de gemaakte vrouw

Nieuw licht op het feminisme


EWALD ENGELEN

De mythe van de gemaakte vrouw

NIEUW LICHT op het feminisme

Dat de emancipatie van de vrouw nog niet is voltooid behoeft geen betoog. In alle statistieken legt zij het af tegen hem. Hoeveel feministische golven zijn er nog nodig om die ongelijkheid ongedaan te maken? Of zit het feminisme zichzelf in de weg? Wat zegt het over het feminisme dat iemand als de Amerikaanse comédienne Amy Schumer (de jonge vrouw met ‘de mond van een vrachtwagenchauffeur’) het nieuwe feministische icoon wordt genoemd? Wat zegt het over de emancipatie dat actrice Halina Reijn hoge hakken en botox ziet als het nieuwe feminisme? En dat je als vrouw 'ontzettend sexy mag zijn, dat je bijna een hoer mag zijn'?

Is er een nieuw feminisme op komst of gaat er achter de term een heel andere maatschappelijke machtsverhouding schuil? Bijvoorbeeld een strijd om macht tussen vrouwen onderling?

Simone de Beauvoir schreef in De tweede sekse (1949) dat je niet als vrouw wordt geboren, maar tot vrouw wordt gemaakt. Ewald Engelen laat zien hoe vrouwen elkaar onder het mom van feminisme tot vrouw maken.

EWALD ENGELEN is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool en is vaste gast en commentator bij Buitenhof, Pauw & Witteman en BNR nieuwsradio.


Het boek de mythe van de gemaakte vrouw van Ewald Engelen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ewald Engelen boeken - De mythe van de gemaakte vrouw
ISBN 9789026335457
VERSCHENEN 18-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Ambo|Anthos
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel

Andere boeken van Ewald Engelen