Evert van der Zouw - Utrechtse bijnamen

Dikke Dries, Rode Jans en Fijt van Dolligheid. Ondanks dat je ze niet gekend hebt, krijg je er wel gelijk een beeld bij. Bijnamen zeggen direct iets over de persoon in kwestie. Soms schertsend, vaak humoristisch, maar altijd raak. In de afgelopen eeuwen stonden velen stadsgenoten bekend onder hun bijnaam. Waarom eigenlijk? Wie waren zij?

Dit naslagwerk geeft een beeld van het karakter van de mensen uit de stad Utrecht. Zelf staan ze landelijk bekent als T-slikkers, omdat zij deze letter aan het eind van een woord regelmatig inslikken. Niet alleen personen kregen een bijnaam toebedeeld, maar ook wijken straten en gebouwen. Denk hierbij aan 't Luie End, de Bunkerbar en de Benenkluif.

'Dit boek over Utrechtse bijnamen kan ik iedereen warm aanbevelen.'

'de brommende professor' Maarten van Rossem

De Bijnamenkoning - Evert van der Zouw (1976)

Publiceerde eerder al twee boeken over bijnamen en wordt met regelmaat door media geraadpleegd als bijnamendeskundige. Zijn gedrevenheid voor bijnamen gecombineerd met de liefde voor zijn stad Utrecht resulteert in dit boek.


Het boek utrechtse bijnamen van Evert van der Zouw is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Evert van der Zouw boeken - Utrechtse bijnamen
ISBN 9789078094630
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 28-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Stili Novi
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel