Evert S. Schneider - De Wolkenboodschapper

Een wolk wordt woord


Kalidasa is de beroemdste dichter die India heeft voortgebracht. Hij componeerde tegen het einde van de 5e eeuw na Chr. zijn bekendste gedicht, de Wolkenboodschapper. In dit gedicht neemt Kalidasa ons mee op reis, van midden India naar het hooggebergte van de Himalaya. Hij beschrijft het land, de bewoners, rivieren, flora en fauna, godinnen en goden, tempels en steden en hun geschidenis, en de Himalaya die Kalidasa ziet als het centrum van de wereld. Hij verklaart de wolken, hun ontstaan en bewegingen, de wind, de regenboog, de jaargetijden en het klimaat.

Kalidasa's Wolk - op weg met een universele boodschap van liefde en verlangen - heeft zijn betekenis voor miljoenen Indiërs door de eeuwen heen behouden: verlies nooit de hoop op betere tijden, droom het onmogelijke. In ons land is Kalidasa volstrekt onbekend. Deze vertaling, rechtstreeks uit het Sanskriet, toelichting en illustraties hopen Kalidasa en zijn werk wat meer bekendheid te geven.

Evert Schneider (1942) is steeds in de media werkzaam geweest. Hij is in 1990 Sanskriet gaan studeren aan het India Instituut in Amsterdam. Daar heeft hij vertalingen leren maken van hoogtepunten van religieuze en wereldlijke Sanskriet-literatuur.

Hanneke Meinders-Groeneveld (1938) studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1969. Zij verzorgde de prachtige, botanische illustraties voor dit boek.


Het boek de wolkenboodschapper van Evert S. Schneider is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Evert S. Schneider boeken - De Wolkenboodschapper
ISBN 9789090317120
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 24-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Primavera Pers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,50
Bestel