Eveline Wouters, Teatske van der Zijpp, Marianne Nieboer - (B)eHealth

Technologie voor een gezonde toekomst


Dit boek helpt je om eHealth te gebruiken ter ondersteuning van de gezondheid van jouw cliënt, en leert je samen met je cliënt te zoeken naar wat technologie kan betekenen in het omgaan met zijn of haar chronische aandoening.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de gebruikers van eHealth: zowel cliënten als behandelaars. Daarbij worden voorbeelden gegeven van eHealth voor veelvoorkomende gezondheidsproblemen uit de praktijk, achtereenvolgens: hartfalen, COPD, dementie, diabetes mellitus, CVA en obesitas. Voor elk van deze chronische gezondheidsproblemen wordt de state-of-the-art beschreven wat betreft achtergrond, diagnostiek en behandeling, de beschikbare evidence over de mogelijkheden van eHealth en ervaringsverhalen van behandelaars en patiënten met eHealth. Ook wordt ingegaan op acceptatie- en implementatievraagstukken van technologie in het zorgdomein, en de rol van persoonlijke copingstijlen en -strategieën van patiënten die het slagen van de toepassing

sterk kunnen beïnvloeden.

Technologie (eHealth) kan mensen met een chronische aandoening ondersteunen op een groot aantal gebieden. Zo kan eHealth de cliënt helpen gemakkelijk de juiste informatie te vinden over aandoeningen en kan met allerlei applicaties voorlichting en monitoring plaatsvinden.


Daarnaast kan eHealth door middel van afstemming, coaching en ook puur organisatorisch steun bieden aan mensen die vaak levenslang te maken hebben met een of meer gezondheidsproblemen. Daarbij biedt het volop kansen cliënten zelf de regie te geven over hun eigen gezondheid.

Naast het boek is een website ingericht waar opdrachten voor studenten beschikbaar worden gesteld.

Dit boek is bedoeld voor studenten van hbo-zorgopleidingen zoals verpleegkunde, fysiotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek en ergotherapie. Deze toekomstige zorgprofessionals zullen een veelheid aan nieuwe technologieën in kunnen zetten bij de zorg voor hun cliënten.  Ze zul

len daarbij in staat moeten zijn de cliënt te begeleiden in het maken van keuzes voor hulpmiddelen die bij hem of haar passen. Dit boek ondersteunt hen daarbij.


Het boek (b)ehealth van Eveline Wouters, Teatske van der Zijpp, Marianne Nieboer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eveline Wouters, Teatske van der Zijpp, Marianne Nieboer boeken - (B)eHealth
ISBN 9789036810722
PAGINA’S 111
VERSCHENEN 10-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Eveline Wouters, Teatske van der Zijpp, Marianne Nieboer