Eva Smit - Het belevingsconcert

Over zingeving en muziek bij mensen met (vergevorderde) dementie


Zorg voor kwetsbare mensen gaat over nabijheid en contact. Bij mensen met (vergevorderde) dementie schieten onze gebruikelijke manieren van communiceren en contact maken vaak tekort. Niet het woord, maar de aanraking, niet het beeld, maar klanken en geuren kunnen leiden tot toenadering en het gevoel van gezien worden bij de ander.

Het Belevingsconcert is een belevingsgerichte, zintuiglijke vorm van samenkomen, contact maken en delen, waarbij gebruik gemaakt wordt van muziek en zang, sfeer en aanraking, geur en kaarslicht. Er worden bekende en onbekende liederen gezongen en er wordt geïmproviseerd, zingend en spelend op allerlei (veelal eenvoudige) instrumenten.

Het doel van het Belevingsconcert is om mensen te bereiken in wat er vanbinnen leeft en wat hen draagt. In de belevingsconcerten wordt muziek ingezet om contact te maken, om ervaringen van zin en betekenis aan te reiken en mensen te omhullen met warmte en veiligheid.

Het Belevingsconcert is een methodiek van muziek en zingeving, gericht op persoonlijke aandacht voor, verbondenheid met en waardigheid van mensen met dementie.

Deze methodiek wil hulpverleners steunen in hun zoektocht naar manieren om verbinding te maken met hun cliënten en wil mantelzorgers een bedding bieden om verbinding te blijven ervaren met hun dierbare. Dit boek is bestemd voor eenieder die te maken heeft met een medemens met dementie en zoekt naar non-verbale mogelijkheden om contact te maken.


Het boek het belevingsconcert van Eva Smit is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eva Smit boeken - Het belevingsconcert
ISBN 9789089548382
PAGINA’S 146
VERSCHENEN 20-03-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel