Eva Schutte, Monique van de Griendt - Taal van de gespecialiseerde mediator

Voorbeelden en interventies voor specifieke aandachtsgebieden


Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je in welke situatie stelt, maar ook hóe je de vraag stelt. De taal die je als mediator gebruikt hangt ook af van het aandachtsgebied waarin je werkzaam bent. Zo zal bijvoorbeeld een mediator in familiezaken een andere taal bezigen dan een mediator in bouwzaken.

Wij hebben ons bekende mediators met een ruime ervaring op specifieke terreinen gevraagd om voorbeeldvragen en interventies op hun specifieke terrein aan te leveren. Die voorbeeldvragen en interventies zijn onder onze redactie in dit boek opgenomen. Dit met als doel om mediators op specifieke terreinen te helpen om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal bij het stellen van vragen en het doen van interventies biedt.

Dit boek is het vervolg op ons boek Taal van de mediator, waarin we hebben gekozen voor een algemene, praktische aanpak met als uitgangspunt de faciliterende en probleemoplossende stijl om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Evenals dat boek is dit een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is ook dit boek geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf.

Monique van de Griendt is oprichter van Dialogue B.V. in Bussum, een managementadvies- en trainingsbureau. Zij is gespecialiseerd in bemiddeling van samenwerkingsconflicten, maatschap conflicten en arbeidsconflicten.

Eva Schutte is (mede-)oprichter en partner van Reuling- Schutte, een in Amsterdam gevestigd nichekantoor in zakelijke mediation. Zij publiceert regelmatig over mediation.Eva Schutte, Monique van de Griendt boeken - Taal van de gespecialiseerde mediator
ISBN 9789012404266
PAGINA’S 98
VERSCHENEN 04-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sdu Uitgevers
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
32,50
Bestel

Andere boeken van Eva Schutte, Monique van de Griendt