Esther Monfils, Belinda Herrewijn - Breinhelden Een programma voor groep 1/2 doordacht werken aan executieve functies

Maak kennis met de Breinhelden Effi en Furon. Deze helden leren je leerlingen hoe ze hun Breinkrachten kunnen versterken. Bijvoorbeeld de kracht om hun aandacht bij een taak te houden, de kracht om een reactie uit te stellen of de kracht om met veranderingen om te gaan.

Volgehouden aandacht, flexibiliteit, doelgericht doorzetten en emotieregulatie zijn een aantal executieve functies ofwel regelfuncties van ons brein. Het zijn de functies die we nodig hebben om ons gedrag te sturen. Executieve functies zijn bepalend voor je (school)succes. Goed dus om daar expliciet aandacht aan te besteden.

Breinhelden is een programma van twintig weken, waarmee je in je groep doordacht gaat werken aan executieve functies. De executieve functies zijn vertaald naar tien Breinkrachten. Bij iedere kracht vind je speelse activiteiten en tips om de functie te versterken.

In de Breinhelden-reeks verschijnen ook uitgaven voor groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Daardoor kun je op school een doorgaande leerlijn op het gebied van executieve functies aanbieden.


Het boek breinhelden een programma voor groep 1/2 doordacht werken aan executieve functies van Esther Monfils, Belinda Herrewijn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 48,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Esther Monfils, Belinda Herrewijn boeken - Breinhelden Een programma voor groep 1/2 doordacht werken aan executieve functies
ISBN 9789461182586
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 16-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bazalt Educatieve Uitgaven
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
48,00
Bestel