Erno Eskens - Een beestachtige geschiedenis van de filosofie

Aan de hand van talloze schilderijen, beeldhouwwerken, tuinontwerpen, historische foto's en manuscripten vertelt dit boek hoe 26 eeuwen filosofie ons zelfbeeld hebben gevormd. Hoe kijken we in het bijzonder aan tegen ons lichaam en tegen onze dierlijkheid? Het verhaal begint bij de prehistorische cultus van de moedergodin en eindigt in onze tijd.

Met Plato's zielenwagen reizen we door de geschiedenis van het denken. Twee paarden - symbool voor onze lichamelijke en sociale driften - stuwen ons voort. De wagenmenner - ons intellect - houdt de teugels stevig in handen en zet een beschaafde levenskoers uit. Maar in de Romantiek komen de paarden in opstand en moet de wagenmenner de teugels laten vieren. De mens weigert nog langer het driftleven te beteugelen. Vanaf dat moment wordt het dier in de mens bevrijd, wat leidt tot de emancipatie van de slaaf en de vrouw. Zij werden tot dan toe vooral als dierlijke wezens gezien. In onze tijd volgt de emancipatie van het dier zelf, terwijl ook de mens zelf verder verdierlijkt.


Het boek een beestachtige geschiedenis van de filosofie van Erno Eskens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Erno Eskens boeken - Een beestachtige geschiedenis van de filosofie
ISBN 9789491693397
PAGINA’S 478
VERSCHENEN 01-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ISVW Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,95
Bestel

Andere boeken van Erno Eskens