Erik van Praag - Voor niets gaat de zon op

Een blauwdruk voor een waardige wereld


Laten we streven naar het hoogste, graven naar het diepste en de wereld omspannen met vriendschap!

We leven in een hachelijke wereld. Kredietcrisis, klimaatcrisis, energiecrisis, nucleaire dreiging, armoede, honger en oorlog - gaat er eigenlijk nog wel wat goed in de maatschappij? We zien dat onze mensen uit de politiek en het bedrijfsleven op deze problemen geen antwoord hebben. We worden daar erg onzeker van. Velen van ons reageren op deze situatie met een schouderophalen - ik kan dat toch niet veranderen - of proberen er zo min mogelijk bij stil te staan en er in hun persoonlijk leven maar het beste van te maken. Anderen zetten zich wel degelijk in voor een betere wereld, maar hebben moeite niet ontmoedigd te raken omdat er schijnbaar niet zoveel resultaat geboekt wordt.

Erik van Praag ziet het allemaal wat anders. In de eerste plaats is er nog steeds heel veel moois in de wereld: voor niets gaat de zon op. Maar ook valt er nog steeds veel ten goede te veranderen. Maar daar moeten we wel wat voor doen.

In dit boek schetst Erik van Praag de contouren voor een aantrekkelijke, waardige maatschappij en geeft ook aan hoe we die zouden kunnen bereiken. Hij werkt dat uit op verschillende terreinen: onderwijs, gezondheidszorg, economie, landbouw, internationale betrekkingen, en zo meer. Geen snelle oplossingen, maar een weg vol uitdaging en avontuur. Niet makkelijk, maar de moeite waard!

"In onze huidige wereld worstelen we met tal van problemen. Erik van Praag doet in dit boek een reeks interessante suggesties voor de oplossing ervan en hoe we daar zelf aan kunnen bijdragen."

Herman WijffelsErik van Praag boeken - Voor niets gaat de zon op
ISBN 9789089544179
PAGINA’S 495
VERSCHENEN 07-04-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
27,50
Bestel

Andere boeken van Erik van Praag