Erik Sengers - Caritas

Naastenliefde en liefdadigheid in de diaconia van de kerk


Zorg en aandacht voor kwetsbare mensen is een van de centrale opdrachten van de christelijke kerken. De laatste jaren zijn de kerken kleiner geworden, tegelijkertijd is de maatschappij verhard en wordt de verzorgingsstaat versoberd. Deze veranderingen hebben gevolgen voor de inzet van de kerken op sociaal en maatschappelijk terrein. Hoe kunnen de kerken hun zorg voor de naaste vormgeven in deze nieuwe situatie?

Met de veranderende vormen van de kerkelijke naastenliefde is ook de vraag verbonden welk woord voor deze zorg gebruikt moet worden. Het gebruikelijke begrip 'diaconie' is teveel verbonden met 'kerk', 'ambt', 'armen', 'maatschappelijke verandering', 'verzorgingsstaat' - allemaal woorden die aan betekenis hebben ingeboet. In dit boek wordt het begrip caritas nader onderzocht en uitgewerkt voor verschillende facetten van de christelijke zorg voor de naaste. Caritas drukt veel beter uit waar het in die zorg om gaat en wat het belang ervan is voor gelovigen, geloofsgemeenschappen en de samenleving.

Dr. Erik Sengers studeerde sociale wetenschappen en theologie. In 2003 promoveerde hij aan de Katholieke Theologische Universiteit op een sociologisch onderzoek naar de katholieke kerk in Nederland. Hij geeft onderwijs in de (godsdienst)sociologie aan verschillende instellingen en is werkzaam als stafmedewerker van de Dienst Diocesane Caritas van het bisdom Haarlem-Amsterdam, waarvan hij diaken is. Vanuit zijn bureau Society & Spirit verzorgt hij onderwijs, lezingen, onderzoek en publicaties op het gebied van kerk en samenleving.


Het boek caritas van Erik Sengers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Erik Sengers boeken - Caritas
ISBN 9789059726819
PAGINA’S 172
VERSCHENEN 17-10-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon Delft
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Erik Sengers