Erik Borgman, Arnon Grunberg, Stefan Evenepoel, Harry Kunneman, Marjoleine de Vos - Het leven volgens Rutger Kopland

Onze vluchtige plek van de waarheid


Dit boek is gewijd aan een levensbeschouwelijke lectuur van het werk van Rutger Kopland. Daarbij komen literaire, filosofische en religieuze facetten aan de orde.

Dat Rutger Kopland (1934) tot de belangrijkste moderne Nederlandstalige dichters behoort, is onomstreden. Naast zijn werk als biologisch psychiater en hoogleraar, publiceerde hij veertien dichtbundels en een drietal boeken met literaire essays. Ze worden door een opvallend breed publiek gelezen en zijn met tal van literaire prijzen en eredoctoraten bekroond. Koplands poëzie vertolkt een aardse spiritualiteit, die de lof van de oppervlakkigheid zingt maar de echo van wat verdwenen is blijft opvangen.

Aan dit boek werkten mee: de schrijver ARNON GRUNBERG, de neerlandici TOM VAN DEEL, STEFAAN EVENEPOEL, JAAP GOEDEGEBUURE en MARJOLEINE DE VOS, de literatuurwetenschapper ANTON KORTEWEG, de filosoof HARRY KUNNEMAN, de neurowetenschapper WILLEM HENDRIK GISPEN en de theologen/religiewetenschappers ERIK BORGMAN en JOHAN GOUD.

Johan Goud (1950) is hoogleraar 'Religie en zingeving in literatuur en kunst' aan de Universiteit Utrecht. Hij is een vooraanstaand Levinas-kenner en publiceerde daarnaast over uiteenlopende theologische en filosofische thema's.

Eerder verscheen, in dezelfde opzet en uitvoering, 'Het leven volgens Arnon Grunberg', eveneens onder redactie van Johan Goud.


Het boek het leven volgens rutger kopland van Erik Borgman, Arnon Grunberg, Stefan Evenepoel, Harry Kunneman, Marjoleine de Vos is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Erik Borgman, Arnon Grunberg, Stefan Evenepoel, Harry Kunneman, Marjoleine de Vos boeken - Het leven volgens Rutger Kopland
ISBN 9789086870875
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 23-05-2012
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Klement
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Erik Borgman, Arnon Grunberg, Stefan Evenepoel, Harry Kunneman, Marjoleine de Vos