Eric Jonckheere - Asbest

Leugens, chantage en mensenlevens


Maart 2017. Onder massale belangstelling wint de familie Jonckheere het allereerste asbestproces in België. Het verdict is duidelijk: de vroegere bouwonderneming Eternit wist dat asbest dodelijk was maar ging jarenlang door met productie en verkoop. 'Dan ben je een klootzak', vatte presentator Thomas Vanderveken, die zelf zijn vader aan longvlieskanker verloor, de situatie samen op tv.

Zoals half Kapelle-op-den-Bos ademde de familie Jonckheere een half leven op het ritme van Eternit. Vader werkte er, het gezin woonde in de schaduw van de fabriek en de kinderen speelden op het asbeststort, zoals al hun vriendjes uit het dorp. Met het overlijden van vader, moeder en twee van de vijf zonen groeit het besef: hier klopt iets niet. Nadat ma Jonckheere op haar ziekbed het zwijggeld van Eternit weigert, start zoon Eric een kruistocht. Zoals David tegen Goliath, maar dan in een modern jasje.

Een aangrijpend verhaal over winsthonger versus mensenlevens, de Ich habe es nicht gewusst van de politiek en asbestland België waar nog steeds tonnen Eternitplaten liggen.

Met een voorwoord van advocaat Jan Fermon en een nawoord van Thomas Vanderveken.

Oorspronkelijke titel: Ma guerre contre l'amiante, La Boîte à Pandore, Parijs, 2013


Het boek asbest van Eric Jonckheere is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eric Jonckheere boeken - Asbest
ISBN 9789462671188
VERSCHENEN 06-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Epo, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel