Eric Jarosinski - Nein, een manifest

Nein. een manifest is het geesteskind van Eric Jarosinski, de zelfverklaarde 'mislukte intellectueel' achter @NeinQuarterly, een 'Verzamelplaats van Utopische Ontkenning' die het aforistische potentieel van Twitter gebruikt om de existentiële afgrond van het moderne bestaan te dichten - om erachter te komen dat die bodemloos is. Snerpend geestig, somber, maar vol charmante uitzichtloosheid.

Nein. een manifest is een brutale filosofische zoektocht naar de vreemdheid van het alledaagse. Geïnspireerd door de aforismen van Theodor W. Adorno, Nietzsche, Karl Kraus en Walter Benjamin onderzoekt Jarosinski in zijn kenmerkende beknopte stijl op speelse wijze de existentiële grenzen van ons moderne leven. Het resultaat - in het Nederlands vertaald door Simone van Saarloos en Niña Weijers - is een krachtig en provocerend boek dat evenzoveel vragen oproept als dat het probeert te beantwoorden. Zowel kritische denkers en liefhebbers van taal, als bibliofielen, manische types en depressievelingen zullen plezier beleven aan deze aantrekkelijke, geestige, speelse en oneerbiedige vertaling van het digitale naar het papier, de theorie naar de praktijk en de tragedie naar de klucht.


Het boek nein, een manifest van Eric Jarosinski is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eric Jarosinski boeken - Nein, een manifest
ISBN 9789048841516
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 12-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lebowski
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Eric Jarosinski