Elsbeth Etty, Carin Hereijgers, Lia Voermans, Lieske Tibbe, Annemieke Rens - Het boek van de buissche Heide

Henriette & Richard Roland Holst


Het landgoed de Oude Buisse Heide bij Zundert is verbonden met de illustere bewoners, de schrijfster en politica Henriette Roland Holst (1863-1952) en haar man, beeldend kunstenaar Richard Nicolaüs Roland Holst (1868-1938).

Talrijke zomers brachten zij hier door. De woeste ongerepte natuur, eerder al in lyrische bewoordingen omschreven door Van Gogh, oefende een grote aantrekkingskracht uit op het echtpaar Roland Holst. Hij vond er inspiratie voor zijn kunst, zij voor haar gedichten. Bovenal troffen ze er rust en ruimte voor bezinning.

Op het landgoed ontving het echtpaar talrijke kleurrijke gasten uit de wereld van de kunst, architectuur, literatuur, wetenschap en politiek. Het Letterkundig Museum in Den Haag bewaart het gastenboek, Het boek van de Buissche Heide, met daarin de namen van alle opmerkelijke gasten en tal van foto's en omschrijvingen van gebeurtenissen.

Dit gastenboek dient als leidraad om de geschiedenis van deze plek, haar bewoners en haar bezoekers, hun persoonlijke levens en intrigues te reconstrueren en na te vertellen. Het rijk geïllustreerde boek bevat een vijftal bijdragen. Elsbeth Etty schrijft de biografie van Henriette Roland Holst; Carin Hereijgers gaat verder in op het schrijverschap van Henriette Roland Holst. Lia Voermans schrijft de biografie van Richard Roland Holst, met speciale aandacht voor zijn rol als een van de eerste Van Gogh promotors in Nederland; Lieske Tibbe gaat uitgebreid in op zijn kunstenaarschap. En Annemiek Rens belicht de talrijke gasten van de Buisse Heide.


Het boek het boek van de buissche heide van Elsbeth Etty, Carin Hereijgers, Lia Voermans, Lieske Tibbe, Annemieke Rens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Elsbeth Etty, Carin Hereijgers, Lia Voermans, Lieske Tibbe, Annemieke Rens boeken - Het boek van de buissche Heide
ISBN 9789055948741
VERSCHENEN 07-03-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Scriptum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,00
Bestel

Andere boeken van Elsbeth Etty, Carin Hereijgers, Lia Voermans, Lieske Tibbe, Annemieke Rens