Ella Desmedt, Lieve Carette - Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs

Survivalkit voor de eerste maanden


Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs - Survivalkit voor de eerste maanden wil studenten uit het eerste jaar van het hoger onderwijs ondersteunen bij het verwerven of verder ontwikkelen van de vaardigheden van zelfgestuurd leren. De survivalkit is opgebouwd uit vijf modules, waarin de kernprocessen uit de 3 fasen van zelf gestuurd leren in logische volgorde aan bod komen. Elke module bestaat uit theorie en oefeningen. Het duurt ongeveer een uur om een module af te werken en het is de bedoeling dat een student de eerste vier modules gespreid over één semester (12 weken) doorloopt. De vijfde module gaat over zelfreflectie na de examens. De survivalkit is ontwikkeld voor zelfstandige verwerking door een individuele student, maar kan ook door studiebegeleiders gebruikt worden ter ondersteuning van individuele of groepsgewijze studiebegeleiding.

Over de schrijver(s):

Ella Desmedt is doctor in de pedagogische wetenschappen. Tot 2004 was zij verbonden aan de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent, waar zij promoveerde op een proefschrift over leerstijlen en zelfgestuurd leren binnen de context van het hoger onderwijs. Nu is zij projectleider binnen de sector onderwijs en arbeidsmarkt van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA).

Lieve Carette is psychologe. Zij is studentenbegeleider aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.


Het boek zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs van Ella Desmedt, Lieve Carette is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ella Desmedt, Lieve Carette boeken - Zelfgestuurd leren in het hoger onderwijs
ISBN 9789044117271
VERSCHENEN 13-12-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,90
Bestel