Elisabeth Hense - Vernieuwingsinitiatieven rond eten, zorg en geld in Nederland

Een kwestie van spiritualiteit


Dit boek belicht de good practices bij nieuwe maatschappelijke initiatieven van zowel burgers als instellingen. Het analyseert hoe die tot stand zijn gekomen, wat hun praktische betekenis is en waarin hun kracht schuilt. De volgende initiatieven komen aan bod: Uit Je Eigen Stad, Hotspot Hutspot, Thuisafgehaald, Zorgcoöperatie Hoogeloon, Unal zorg, Eigen Kracht Centrale, Stichting Stro, Qoin en Money, money, money van theatermaker Dette Glashouwer.

Al deze initiatieven demonstreren een nieuw elan voor geestelijke waarden: nieuwe vormen van verbondenheid, participatie en verantwoordelijkheid. De initiatiefnemers treden daarmee in het spoor van eeuwenoude tradities van sociaal bewogen levenskunst waarin de zorg voor het zelf samengaat met de zorg voor de ander. Bovendien markeren ze met hun ethisch-spirituele gevoeligheid een cultuuromslag die ook voor andere sectoren in de maatschappij aantrekkelijk blijkt te zijn.

Dr. Elisabeth Hense is assistant professor spiritualiteitstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met haar onderzoek naar maatschappelijke spiritualiteit werkt zij mee aan het oplossen van de lastige, zogenaamde 'wicked problems' waar de huidige maatschappij mee te kampen heeft. Haar vele publicaties verschenen in het Engels, Duits, Nederlands en Italiaans.


Het boek vernieuwingsinitiatieven rond eten, zorg en geld in nederland van Elisabeth Hense is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Elisabeth Hense boeken - Vernieuwingsinitiatieven rond eten, zorg en geld in Nederland
ISBN 9789086597017
VERSCHENEN 15-07-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VU uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Elisabeth Hense