Eliot Higgins - Op zoek naar de waarheid

Finding truth in a Post-truth World


In zijn TED-talk neemt Bellingcat oprichter Elliot Higgins je mee in het minutieuze onderzoek naar de feiten rondom het neerstorten van MH17. ‘Op zoek naar de waarheid’ is een weergave van de beste lezing van TEDxAmsterdam 2016 waarin hij vertelt hoe Bellingcat te werk gaat bij het filteren van informatie, hoe iedereen die beschikt over een internetverbinding kan bijdragen aan een transparantere wereld en hoe dit uiteindelijk tot een revolutionaire verschuiving van de macht kan leiden.

Het achterhalen van de waarheid in de huidige wereld van nepnieuws en misleidende informatie is als het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg. Toch is dat precies wat Eliot Higgins doet. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby van één man resulteerde in 2014 in de oprichting van Bellingcat: een internationaal netwerk van freelance journalisten en onderzoekers die net als Higgins ‘open source investigation’ en social media gebruiken om zich te verdiepen in allerlei internationale conflicten en politieke vraagstukken.


Het boek op zoek naar de waarheid van Eliot Higgins is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,99 excl. verzendkosten.


Eliot Higgins boeken - Op zoek naar de waarheid
ISBN 9789047011163
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 16-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Business Contact
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,99
Bestel