Eelco Van Eijck - Bestemming boardroom

Over zoeken en gevonden worden


Hoe worden talentvolle managers (M/V) gezocht en gevonden? De wereld van headhunters is omgeven door discretie en mystiek. Wat doen ze eigenlijk? Hoe wordt waarde toegevoegd aan het zoekproces? Eelco van Eijck, een van de topheadhunters van Nederland, schetst een indringend beeld van een sector die hunkert naar professionalisering. Wat gaat goed? Wat kan beter? Bij het beantwoorden van deze vragen legt Van Eijck het vergrootglas op verborgen mechanismen bij doorstroming van talent naar de hogere regionen van het bedrijfsleven en de publieke sector. En passant biedt hij ambitieuze professionals die hogerop willen een scherp inzicht in de do’s and don’ts in het selectieproces van beslissers voor de bv Nederland. Ze moeten veel in huis hebben. Niet alleen kennis en kunde, maar ook présence en interculturele sensitiviteit. Hoe is het gesteld met hun digitale DNA? Het komt aan op een serie kritische succesfactoren voor talent. Van Eijck geeft millennials suggesties om sneller gevonden te worden voor managementposities en door te dringen tot de boardroom.

[quote]

‘Wie dit boek leest, krijg een verrassend kijkje achter de schermen van een sector die tot de verbeelding spreekt, maar ook voor grote uitdagingen staat.’ – Mel Kroon, voormalig CEO van TenneT

[foto Eelco van Eijck]

Eelco van Eijck studeerde geneeskunde in Leiden, is managing partner bij Amrop Executive Search en lid van Global Amrop Executive Board.

Hij is daarnaast docent in het commissarissenprogramma van de Erasmus Universiteit. Eerder was hij op Europees niveau actief in diverse executive functies bij Pepsico en ReckittBenckiser, waaronder als Sales Director (Italië) en General Manager (Duitsland). Zijn carrière begon bij Procter & Gamble (Rotterdam) met diverse commerciële functies.

Isbn 9789024402717

Nur 801

businezz.nl

boomuitgeversamsterdam.nl


Het boek bestemming boardroom van Eelco Van Eijck is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eelco Van Eijck boeken - Bestemming boardroom
ISBN 9789024402717
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 22-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel

Andere boeken van Eelco Van Eijck