Eelco Hiltermann, Gijs Hiltermann - Leen Pfrommer, schaatscoach

Leen Pfrommer (1935) is een van de invloedrijkste schaatscoaches die ons land ooit gekend heeft. Onder leiding van de kleine man met zijn karakteristieke oranje puntmuts domineerde Nederland in de jaren '70 voor het eerst de internationale schaatssport. Ard Schenk, Harm Kuipers en Piet Kleine werden wereldkampioen allround. Het waren de jaren dat miljoenen Nederlanders, invulschema's in de aanslag, aan de buis gekluisterd zaten tijdens Europese- en wereldkampioenschappen. Vanaf 1984 begeleidde Pfrommer elf jaar lang talenten van Jong Oranje, onder wie de daaropvolgende wereldkampioenen Falko Zandstra, Ids Postma en Rintje Ritsma. Later trainde hij de opleidingssprintploeg, waar Jan Bos, Erben Wennemars en Marianne Timmer hun doorbraak beleefden. Pfrommer stond erom bekend dat hij zijn pupillen keihard liet trainen, met voor die tijd revolutionaire trainingsmethodes. Leen Pfrommer heeft daarmee een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling tot leidende schaatsnatie die ons land nog altijd is.

Eelco Hiltermann (1982) studeerde journalistiek. Hij werkte bij persbureau Dow Jones Nieuwsdienst en RTL Z. Sinds begin 2017 is hij verslaggever bij RTL Nieuws.

Gijs Hiltermann (1952) is schrijver van verschillende boeken over bedrijfskunde en financieel management. Tevens is hij eigenaar van Uitgeverij H&G. In het begin van de jaren '70 werkte hij samen met Leen Pfrommer.


Het boek leen pfrommer, schaatscoach van Eelco Hiltermann, Gijs Hiltermann is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eelco Hiltermann, Gijs Hiltermann boeken - Leen Pfrommer, schaatscoach
ISBN 9789082444056
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 13-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER H&G
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel