Eddy Habben Jansen - Nederlandse politiek voor Dummies

Omdat we bijna elke dag te maken hebben met de gevolgen van politieke besluiten is het belangrijk om van de politieke ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Hoe is ons politieke bestel ontstaan? Wat doen Kamerleden precies? Hoe komen besluiten tot stand? In dit boek komen alle onderdelen van de staatsinrichting aan bod, zoals de regering en het parlement. Ook lees je over de politieke partijen, de grondwet, verkiezingen, de gemeentepolitiek en de relatie met de Europese Unie. Bovendien krijg je uitgelegd hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op de Nederlandse politiek.

Eddy Habben Jansen is adjunct-directeur van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.

NBD Biblion

Recensie

'Politiek voor dummies' mocht eigenlijk ook niet ontbreken in de serie '...voor dummies'. Werkelijk alles komt in dit boek aan de orde. De historische mijlpalen in de Nederlandse politiek, een handleiding voor wie in de politiek wil gaan, de belangrijkste politieke functies, de rechten van de volksvertegenwoordiging en een overzicht van handige websites over politiek. Maar misschien wel het belangrijkste is de uiteenzetting van wat politiek nu eigenlijk inhoudt en de verscheidene uitingsvormen ervan. Dit alles wordt nog aangevuld met tien lessen uit het verleden en tien misverstanden over politiek. In deze herdruk is een aantal gegevens geactualiseerd. Een index is de lezer verder behulpzaam. Eddy Habben Jansen, adjunct-directeur van het Instituut voor Publiek en Politiek, heeft een boek geschreven waar iedere democratische Nederlander zijn voordeel mee kan doen.


Het boek nederlandse politiek voor dummies van Eddy Habben Jansen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Eddy Habben Jansen boeken - Nederlandse politiek voor Dummies
ISBN 9789045351407
VERSCHENEN 28-07-2015
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Voor Dummies
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,99
Bestel

Andere boeken van Eddy Habben Jansen