E.W. van der Poll - Dopen en laten dopen

Een boek over dopen dat boeit van begin tot eind, dat is de enorme prestatie van Evert van der Poll. En hij behandelt het onderwerp met fijngevoeligheid en respect. Kinderdoop, volwassendoop, besprenkeling, onderdompeling... De schrijver pakt alles aan, maar trapt niemand op de tenen. Hij verandert de discussie in een gesprek.

Dopen... Elke christen krijgt ermee te maken? "Laat ik me dopen? En hoe dan?" of "Laten we ons kind dopen, of niet?" Met dit boek in de hand kan iedereen tot een afgeronde, Bijbelse mening komen.

Het eerste deel bespreekt wat de Bijbel over dopen zegt.

Het tweede deel is van bijzondere waarde voor degenen die als kind gedoopt zijn, maar zich als volwassene door onderdompeling willen laten dopen.

Van der Poll: "Daarmee haal je geen streep door je kinderdoop, maar zet je er een streep onder. Het is daarvan een bevestiging."

Het derde deel behandelt de actuele bezinning over de doop in de kerken.

Evert van der Poll (1952) is hervormd predikant geweest in een Samen-op-Weg-gemeente. Sindsdien woont en werkt hij in Frankrijk. Hij schreef verschillende boeken en publiceert regelmatig in "Soteria", kwartaalschrift voor evangelisch theologische bezinning.


Het boek dopen en laten dopen van E.W. van der Poll is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


E.W. van der Poll boeken - Dopen en laten dopen
ISBN 9789060676691
VERSCHENEN 01-01-1995
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Uitgeverij Gideon
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel