E.W. Baars, Auke van der Meij, Guus van der Bie, Edmond Schoorel, Arie Bos - Imaginatie, inspiratie, intuïtie

Handboek antroposofische onderzoeksmethoden


Hoe maak je een diagnose van een patiënt op maat? Hoe een beeld van een leerling? En hoe vind je vervolgens de passende interventie? Hoe stuur je in een nijpende situatie? Hoe evalueer je effecten in unieke en complexe situaties?

Dit zijn vragen uit het praktische leven die een beroep doen op je individuele oordeelsvermogen. Imaginatie, Inspiratie, Intuïtie bevat praktische adviezen waarmee je je oordeelsvermogen versterkt.

In scholen, therapeutica en zorginstellingen neemt in het kader van kwaliteitsbewaking de formalisering en protocollering van diagnose en behandeling toe. Veel professionals onderkennen het gevaar dat daardoor hun geschoolde oordeel buiten spel komt te staan. Hun oordeel én betrokkenheid is onontbeerlijk om in concrete situaties de goede handeling te vinden. Dit handboek is gericht op het versterken van het professionele oordeel en het vinden van de goede handeling.

De in Imaginatie, Inspiratie, Intuïtie opgenomen methoden en adviezen zijn ontwikkeld vanuit de antroposofie. Deze zijn van daaruit ook gericht op het verder ontwikkelen van onze waarnemingsmogelijkheden, waarmee de geestelijke dimensie van de werkelijkheid ervaarbaar worden. Imaginatie, inspiratie, intuïtie maken ons voor die dimensie ontvankelijk.

Voor iedere professional die oordeelkundig in zijn leven en werk wil staan.


Het boek imaginatie, inspiratie, intuïtie van E.W. Baars, Auke van der Meij, Guus van der Bie, Edmond Schoorel, Arie Bos is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


E.W. Baars, Auke van der Meij, Guus van der Bie, Edmond Schoorel, Arie Bos boeken - Imaginatie, inspiratie, intuïtie
ISBN 9789088502897
VERSCHENEN 30-12-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,50
Bestel