E.R. Emmet - Leren denken

Over het boek: Denksport is tegenwoordig wel 'in'. Jammer alleen dat ook bij deze sport het aantal supporters veel groter is dan de echte beoefenaars. 'Supporters' zijn allen die geen uitzending per radio of T.V. van een quiz, een forum enz. overslaan, maar zodoende zich beperken tot het zien en luisteren naar wat anderen met hun hersenen presteren. Wil het eigen vernuft er profijt van hebben, dan moet men meedoen Denken is heilzaam voor de geest en vraagt heel wat meer dan het eenzijdig geheugenwerk van veel puzzelgeploeter. Wat in dit boek op zulk een heldere en begrijpelijke wijze wordt beoefend: redeneren volgens de regels van het gezond verstand, leren onderscheiden en groeperen, definiëren en concluderen, inzien wat de structuur is van een gesprek over het 'wat, hoe, waarom en waartoe' van gewone omstandigheden en gebeurtenissen, dat is denkoefening die het intellect verder brengt, de omgang met anderen vlotter maakt en misverstanden voorkomt? kortom denksport waaraan men niet genoeg kan doen. Door de vele oefeningen voor de praktijk (die achterin worden verklaard), is het een welkome aanvulling voor hen die aan Wilsons Hoe helder en juist te leren denken (P 1319) al genoegen beleefd hebben.

Over de schrijver: E. R. Emmet (geb. 1909) ontving zijn opleiding aan het Brasenose College te Oxford, waar hij een jaar wiskunde en daarna filosofie en politieke en economische wetenschappen studeerde. Sinds 1939 doceert hij wiskunde, economie en filosofie aan het Winchester College. Eerder verschenen van zijn hand: Logisch denken (A 73) en Filosofie voor het bijna elke dag denken (P 1348).


Het boek leren denken van E.R. Emmet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


E.R. Emmet boeken - Leren denken
ISBN 9789031502905
VERSCHENEN 17-09-2008
DRUK 90e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Spectrum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel

Andere boeken van E.R. Emmet

 • E.R. Emmet - Filosofie voor het dagelijks denken
  E.R. Emmet - Filosofie voor het dagelijks denken

  Over het boek: Dat filosofie een bij uitnemendheid moeilijke en duistere bezigheid zou zijn, enkel toegankelijk voor hyperintelligenten en spitsvondig aangelegden, dat is een sprookje, een vooroordeel. Dit leeft nog te hardnekkig voort, vooral wanneer men er de gevolgtrekking uit…

  Lees meer...
  16,25
 • E.R. Emmet - Logisch denken
  E.R. Emmet - Logisch denken

  Logica is als studievak zowel onmisbaar als onbemind. Eigenlijk zou geen enkele intellectueel gevormde het kunnen stellen buiten althans een elementair inzicht in de methode zuiver redeneren die voorheen geen student bespaard bleef. Maar een bijna traditioneel geworden afkeer,…

  Lees meer...
  17,00