E.J. van Praag - Europees financieel toezicht

Bevoegdheden in het Europees financieel toezicht


Tot de financiële crisis van 2008 vielen financiële instellingen onder hun nationale toezichthouder. Met de intrede van de Europese toezichthoudende autoriteiten (EBA, EIOPA en ESMA) in 2011 en de overdracht van het bankentoezicht in de Eurozone naar de ECB in 2014, kregen ook deze organisaties een voorname rol bij het toezicht.

In dit boek legt de schrijver uit wanneer welke van de diverse toezichthouders bevoegd is en hoe zij samenwerken. Een illustratie van de vragen die de schrijver beantwoordt: een beleggingsonderneming heeft voornamelijk klanten in lidstaat A, maar is gevestigd in lidstaat B, welke lidstaat heeft de leiding bij het toezicht? EBA is van oordeel, dat een nationale toezichthouder PSD II onvoldoende handhaaft, kan EBA ingrijpen? Als EBA ingrijpt, bij welke rechter kan de financiële onderneming klagen? Wat heeft de ECB te zeggen over een bijkantoor in Nederland van een Britse bank, en wat indien die bank Amerikaans is?


Het boek europees financieel toezicht van E.J. van Praag is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 95,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


E.J. van Praag boeken - Europees financieel toezicht
ISBN 9789462904262
VERSCHENEN 14-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom uitgevers Den Haag
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
95,50
Bestel

Andere boeken van E.J. van Praag