Dries Deweer, Steven Van Hecke - De mens centraal

Essays over het personalisme vandaag en morgen


In het personalisme staat de menselijke persoon centraal. Niet het individu en zijn enge eigenbelang, maar de mensen in verbondenheid met elkaar, hun leefwereld en idealen. De personalistische filosofie heeft haar stempel gedrukt op onze maatschappij. Tot op vandaag functioneert ze als inspiratiebron voor maatschappelijke projecten.

Misschien juist omwille van die sterke impact in het verleden heeft het personalisme vandaag een wat stoffig imago. Dit boek maakt daar komaf mee. Denkers en doeners van diverse pluimage stellen zich de vraag wat een hedendaags personalisme kan inhouden. Welke impulsen kan het personalisme geven aan de maatschappij van morgen? Hoe kunnen we dat concretiseren, in diverse domeinen, van economie tot ecologie, van psychologie tot politiek?

Zo blijkt dat personalisten nog steeds tegen de stroom in zwemmen. Tegenover de materialistische en individualistische reflex van onze maatschappij houden ze een warm pleidooi voor het relationele en het spirituele. Met oog voor concrete initiatieven en ruimte om de personalistische traditie kritisch te bekijken, zet dit boek de toon voor een breed maatschappelijk debat. Dit is leesvoer voor iedereen die met een open geest wil nadenken over een betere maatschappij.


Het boek de mens centraal van Dries Deweer, Steven Van Hecke is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dries Deweer, Steven Van Hecke boeken - De mens centraal
ISBN 9789463370776
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 04-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Pelckmans Pro
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel

Andere boeken van Dries Deweer, Steven Van Hecke