Dr. Pieternel Dijkstra, Dr. Eefje Rondeel - Evidence-based coachen

Veel mensen kiezen voor een beroep als coach of coachen vanuit hun functie, anderen bij het bereiken van hun doelen. Coaching is echter vooral effectief als het onderbouwd, doelgericht en methodisch gebeurt. In dit boek wordt uitgelegd hoe een coach dit kan aanpakken.

In het eerste deel van het boek wordt ingegaan op de principes en werkwijze van coaching enevidence-based coaching (EBC). In de kern houdt EBC in dat de coach een kritische houding aanneemt ten aanzien van mogelijke methoden van coaching en zijn eigen handelen als coach. Hij kiest voor die methoden van coaching waarvan wetenschappelijk onderzoek aantoont dat

ze effectief zijn. In het tweede deel van het boek worden vier van deze methoden beschreven:

rationeel-emotieve therapie (RET), acceptance and commitment therapy (ACT), motiverende gespreksvoering, en oplossingsgericht werken. Het zijn allemaal methoden die een coach kan inzetten om invulling te geven aan EBC.

Dit boek is bedoeld voor elke (aanstaand) coach, of deze nu het beroep ‘coach’ vervult of vanuit een andere functie mensen coacht of wil gaan coachen. Coachen past daarbij compleet in de tijdsgeest. Het stimuleert de zelfredzaamheid en participatie van mensen op een manier die bij hen past.

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog, schrijver, wetenschappelijk onderzoeker, lector, ACT-trainer en consultant, zie www.pieterneldijkstra.nl

Dr. Eefje Rondeel is psycholoog, docent, trainer en onderwijsontwikkelaar, zie www.eefjerondeel.nl


Het boek evidence-based coachen van Dr. Pieternel Dijkstra, Dr. Eefje Rondeel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dr. Pieternel Dijkstra, Dr. Eefje Rondeel boeken - Evidence-based coachen
ISBN 9789041510761
PAGINA’S 254
VERSCHENEN 17-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Educatief B.V., Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel