Dr. Arnold Heertje - De Kern van de Economie onderbouw havo-vwo tekstboek

Geheel herzien De Kern van de Economie - Onderbouw

De Kern van de Economie - Onderbouw (voorheen Elementaire Economie) is geheel herzien en in een schitterend nieuw jasje gestoken. De Onderbouweditie is bestemd voor ge¬bruik in klas 3 havo en vwo. De methode bestaat uit een leerboek inclusief opgaven met daarnaast de uitwerkingen, toetsen en docentenhandleiding. Er is ook een digitale versie, geschikt voor alle platformen, van het boek beschikbaar, verkrijgbaar via een jaarlicentie.

Doelstelling is om leerlingen met het oog op hun profielkeuze voor de bovenbouw enthousiasme bij te brengen voor Economie. De uitgave geeft een goed beeld van wat het vak Economie in de bovenbouw inhoudt en legt een goed fundament voor elke methode in de bovenbouw en voor De Kern van de Economie in het bijzonder. De inhoud vormt een doorlopende leerlijn met het programma in de bovenbouw.

Op grond van de belangrijke begrippen uit de economie, zoals schaarste en ruime welvaart wordt een overzicht geboden van de hoofdpunten van de macro-economie, micro-economie, geld- en bankwezen en de publieke sector ten behoeve van de onderbouw economie. Dit overzicht is helder en inspirerend voor de leerlingen. Dit laatste vooral door actuele en heldere opgaven. De stijl is eenvoudig en toegankelijk voor de leerlingen, zodat hen een leesbare inleiding van de economie in de bovenbouw wacht.

Opzet van het leerboek

In De Kern van de Economie - Onderbouw wordt de theorie in korte, overzichtelijke eenheden gepresenteerd, waarna meteen de relevante vragen volgen. Deze opzet houdt leerlingen goed bij de les. Zowel de leertekst als de vragen zijn in de lay-out duidelijk herkenbaar. De vragen staan steeds aan het einde van een paragraaf. Belangrijke begrippen zijn in de tekst gemarkeerd en daardoor snel terug te vinden. Elk hoofdstuk is afgerond met een samenvatting waarin de belangrijkste zaken puntsgewijs op een rij worden gezet.


Het boek de kern van de economie onderbouw havo-vwo tekstboek van Dr. Arnold Heertje is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 32,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dr. Arnold Heertje boeken - De Kern van de Economie onderbouw havo-vwo tekstboek
ISBN 9789462493117
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 06-12-2018
DRUK 4e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Walburg Pers Educatief
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
32,50
Bestel