Douglas J. Penick - De krijgsliederen van koning Gesar

Het bijna duizend jaar oude epos over het leven van de verlichte krijger-wijsgeer Gesar, koning van Ling, is een van de laatste 'levende' heldendichten en geniet alom bekendheid in de boeddhistische culturen van Centraal-Azië. Door de eeuwen heen hebben barden met visionair vermogen het gezongen, een traditie die nog altijd springlevend is.

In deze moderne vertolking van Douglas Penick lezen we hoe koning Gesar ten strijde trekt tegen 'de vijanden van de vier windrichtingen' - heersers die alleen hun eigen belang najagen. Zijn strijd is erop gericht het ontheiligen van de aarde tegen te gaan en het evenwicht tussen hemel, aarde en mens te herstellen. Dit doet hij op basis van onvoorwaardelijk vertrouwen, de fundamentele goedheid in het hart van ieder mens.

De krijgsliederen van koning Gesar verhalen over zijn grootse visie, de vastberadenheid en moed waarmee hij de demonische krachten overwint en een koninkrijk vestigt waarin alleen de macht van goedheid heerst. Wij leven in een tijd van crisis en grote verandering, waarin we onze moed en menselijkheid dreigen te verliezen. Nu, meer dan ooit, hebben we de zachtmoedige maar onbevreesde energie van Gesar nodig. Het Tibetaanse volk heeft Gesar van Ling al eeuwen in het hart gesloten. Nu zijn faam zich naar het westen uitbreidt, kunnen ook wij ons laten inspireren door zijn verlichte daadkracht.

Douglas J. Pencik (1944) studeerde aan de universiteit van Princeton in New Jersey en was vanaf 1971 student van Chögyam Trungpa Rinpoche. Hij is schrijver van romans, toneelstukken, korte verhalen en gedichten. In samenwerking met de componist Peter Lieberson schreef hij de libretto's voor King Gesar en Ashoka's Dream.


Het boek de krijgsliederen van koning gesar van Douglas J. Penick is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Douglas J. Penick boeken - De krijgsliederen van koning Gesar
ISBN 9789056703592
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 23-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Asoka
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel