Dominique Soenens - Lobbyen in de Wetstraat

Bedrijven, vakbonden, belangengroepen, ngo's, professionele lobbyisten: allemaal doen ze hun best om hun stempel op de Belgische politiek te drukken. Op welke manier doen ze dat, en met welke middelen? Hoe ver gaan ze daarin? Hoe weten ze de Wetstraat te veroveren en mensen uit de politiek voor zich te winnen? Het zijn vragen die maar zelden een antwoord krijgen.

Het clichébeeld over lobbywerk is er dan ook een van schimmige figuren die ver van het daglicht mensen uit de politiek naar hun hand zetten. Maar verloopt het ook echt zo? Aan de hand van 3 brandend actuele dossiers - de farmaceutische industrie, de nucleaire sector en defensie - brengt journalist Dominique Soenens in kaart hoe er gelobbyd wordt. En hoe sommige lobby's veel zwaarder wegen dan andere. Zijn onderzoek leidt tot verrassende inzichten.

Een onthullende blik achter de schermen van onze democratie, op basis van gesprekken met meer dan honderd mensen uit de politiek, lobbyisten, politicologen, kabinetsmedewerkers en andere betrokkenen.


Het boek lobbyen in de wetstraat van Dominique Soenens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dominique Soenens boeken - Lobbyen in de Wetstraat
ISBN 9789462671089
VERSCHENEN 31-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Epo, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel