Dom Bernardus, Jos Douma - Lezen voor je leven

Aan de slag met Lectio Divina


Dom Bernardus en Jos Douma

Lezen voor je leven

Aan de slag met Lectio Divina

De beweging van de Reformatie betekende een herontdekking van de Bijbel. Waar wegen toen uiteengingen, komen ze nu weer dichter bij elkaar: Katholieken en Protestanten vinden elkaar in de praktijk van de Lectio Divina. Deze monastieke manier van bijbellezen doet recht aan Woord en Geest en richt zich op de liefde van Jezus die ons vandaag aanspreekt. In dit boekje verkennen een monnik en een predikant de praktijk van de Lectio Divina, zoekend naar wat de Geest vandaag te zeggen heeft. Zou deze praktijk niet het kloppende hart kunnen zijn van oecumenische toenadering tussen Katholieken en Protestanten?

De auteurs vertellen over hun eigen ervaringen met Lectio Divina en geven praktische voorbeelden. Daarmee is het een boek om zelf met deze bijbelleesmethode aan de slag te gaan. Elsbeth Gruteke verzorgde bijzonder voor dit boek twee interviews met de auteurs.

Dom Bernardus is abt van de trappisten van Koningshoeven,

Jos Douma is predikant van de Plantagekerk in Zwolle, schrijver en docent.


Het boek lezen voor je leven van Dom Bernardus, Jos Douma is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dom Bernardus, Jos Douma boeken - Lezen voor je leven
ISBN 9789089721907
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 11-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel