Dolf Verlinden, Antoon Melissen - Veld verkennen

‘Wat je níet schildert, is wat je wilt laten zien,’ zegt beeldend kunstenaar Dolf Verlinden over zijn eigen werk. Veld verkennen laat de ontwikkeling van het werk van Verlinden zien in deze eeuw. Een ontwikkeling waarbij de schilderijen steeds abstracter werden. Een duidelijk markeringspunt is in 2012 het werk Kantelmomenten. Verlinden bevrijdt zich van het doek in de traditionele lijst, zijn schilderwerken gaan steeds meer en vaker een relatie aan met de ruimte.

In een begeleidend essay plaatst kunsthistoricus Antoon Melissen het werk van Verlinden in de traditie van uiteenlopende kunstenaars als Donald Judd, Elsworth Kelly, Sol LeWitt, Frank Stella en Marcel Duchamp. ‘Afgezet tegen (post)minimalistische tendensen hecht Verlinden immers grote waarde aan het creatieve proces, aan werken op het snijvlak van planning, intuïtie en toeval.’ Het werk van Dolf Verlinden zal dit voorjaar in het Groninger Museum te zien zijn.


Het boek veld verkennen van Dolf Verlinden, Antoon Melissen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dolf Verlinden, Antoon Melissen boeken - Veld verkennen
ISBN 9789492190932
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 04-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Kleine Uil
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,50
Bestel