Dirk Van Daele, Herman Balthazar, Nathalie Roegiers, Marc Bloeyaert - Geweld door politie bij interventie en detentie

Preventie en sanctionering getoetst aan artikel 3 EVRM


Hoewel België geen probleemland is met betrekking tot onwettig politioneel geweldgebruik, doen er zich toch ook incidenten voor tijdens politionele interventies. Legitiem geweldgebruik is aan strikte voorwaarden onderworpen. Zowel de preventie als sanctionering van politioneel geweldsgebruik worden kritisch bestudeerd in relatie tot de nationale en internationale regelgeving, met eveneens aandacht voor de rol van externe, onafhankelijke controleorganen.

Met de CPS Scriptieprijs bekroont het Centrum voor Politiestudies jaarlijks het beste Nederlandstalige eindwerk, dat een kritische en vernieuwende blik werpt op een onderwerp aangaande politie en maatschappij.


Het boek geweld door politie bij interventie en detentie van Dirk Van Daele, Herman Balthazar, Nathalie Roegiers, Marc Bloeyaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,60 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dirk Van Daele, Herman Balthazar, Nathalie Roegiers, Marc Bloeyaert boeken - Geweld door politie bij interventie en detentie
ISBN 9789046609019
PAGINA’S 143
VERSCHENEN 13-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,60
Bestel