Dirk Van Aerschot - Integrale bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling

Blauw beter op straat


Hoe kun je een politiedienst optimaal organiseren en laten functioneren, zodat er voldoende en kwaliteitsvolle politiemensen optimaal worden ingezet? Dat is de vraag die leidinggevenden binnen de politiediensten zich bijna elke dag stellen.

Om een excellente politiezorg te kunnen aanbieden is er behoefte aan 'warm' leiderschap, aangevuld met goed, zakelijk, aangepast en no-nonsense management. Dit boek komt daaraan tegemoet. Het gaat niet om de zoveelste nieuwe managementbenadering die op de leidinggevenden wordt losgelaten. De boodschap is eenvoudig en duidelijk.

Theoretische ingrediënten worden op een verteerbare wijze voorgeschoteld. Theorie wordt zodanig verwoord dat het voor elke politieverantwoordelijke, groot en klein, een bruikbaar en zelfs onmisbaar hulpmiddel wordt voor het aansturen van het korps of onderdeel ervan.

De inhoud van het werk heeft een integrerend karakter. Het biedt stevigheid en structuur door tal van begrippen en toepassingen in één coherent geheel samen te brengen.

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor korpschefs, directeurs, beleidsmedewerkers en alle leidinggevenden van een politiekorps of -dienst.

Uit de inhoud:

Over voetballen en koken - Van start tot aankomst - ?Excellente politiezorg?: het begrippenkader - Modellenfetisjisme!? - Het EFQM?managementmodel politie België (EFQM Pol Be) - Belanghebbenden bij het politiewerk - Leiderschap - Strategie en beleid - Management van medewerkers - Management van middelen - Management van processen - Resultaten - Verbeteren en vernieuwen - Een goed kookboek biedt geen garantie op lekker eten!

Over de auteurs

Dirk Van Aerschot is verbindingsambtenaar van de politie bij de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Eerder publiceerde hij bij Maklu het boek "Resultaatgerichte actieplannen opstellen".


Het boek integrale bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling van Dirk Van Aerschot is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 36,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dirk Van Aerschot boeken - Integrale bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling
ISBN 9789046600740
VERSCHENEN 13-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
36,00
Bestel