Dirk Pieters - Boeddha en Asoka

2 leiders, 1 boodschap


Toen Boeddha pas geboren was, werd voorspeld dat hij een grote leider zou worden, het zij als koning, het zij als religieus leider. Zijn vader deed sindsdien alles om te vermijden dat hij religieus leider zou worden. U zal waarschijnlijk al vermoeden het hem niet compleet gelukt is. Maar wat als hij nu toch koning zou geworden zijn? Gaat het hebben van een religie en het heersen over een rijk samen? In de geschiedenis is er iemand die ons op die vragen een antwoord kan geven; de Indische koning Asoka. Hij bekeerde zich tot het boeddhisme en het is dankzij hem dat die uitgroeide tot een wereldreligie.

Op de vele plaatsen die hij bezocht liet hij pilaren plaatsen met inscripties. Op zijn bekendste pilaar staan bovenaan 4 leeuwen en het wiel van de Dharma (boeddhistische leer). Datzelfde wiel staat ook op de huidige Indische vlag.

Bovendien zult u na het lezen van dit boek:

• nooit meer hetzelfde kijken naar kinderen die moddertaartjes maken.

• weten wat u moet doen indien u in een later leven koning(in) wil worden of een Boeddha op de wereld wil zetten (als u die ambitie heeft)


Het boek boeddha en asoka van Dirk Pieters is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,10 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dirk Pieters boeken - Boeddha en Asoka
ISBN 9789402169102
PAGINA’S 90
VERSCHENEN 01-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: harde kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,10
Bestel

Andere boeken van Dirk Pieters