Dirk Luyten, Hans van Crombrugge, Kathleen Emmery - Het gezin in Vlaanderen 2.0

Over het eigene van gezinnen en gezinsbeleid


Het gezin in Vlaanderen 2.0 onderzoekt hoe gezinnen de laatste vijftig jaar evolueerden, en wat dit betekent voor het gezinsbeleid in Vlaanderen. Wat is een gezin? Vijftig jaar geleden was die vraag vrij eenvoudig te beantwoorden. Ondertussen maakte onze maatschappij een enorme evolutie door. Mannen en vrouwen volgen niet meer de voorgeschreven paden en ook gezinnen zijn diverser dan ooit. Nieuw samengestelde gezinnen, eenoudergezinnen, feitelijke gezinnen, gezinnen met een migratieachtergrond, ... het concept 'gezin' is volop in beweging. Hoe kan het gezinsbeleid inspelen op die voortdurende evolutie? Is er nood aan een nieuwe definitie van gezin?

Het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee Hogeschool legde de vragen voor aan academici, hulpverleners en middenveldorganisaties. Het resultaat is een veelkleurig portret vol uitdagingen. En kansen, want in al hun diversiteit zijn gezinnen in deze rusteloze tijden meer dan ooit haarden van verbondenheid. Verschillende auteurs pleiten ervoor om gezinsvriendelijke maatregelen los te koppelen van een bepaalde gezinsvorm. Misschien zijn mensen- en kinderrechten een beter uitgangspunt voor de bescherming van alle gezinnen van vandaag?

Over de auteurs

Dirk Luyten is doctor in de sociale wetenschappen en master in de stedenbouw en ruimtelijke planning. Hij is lector gezinsbeleid aan de opleiding gezinswetenschappen en onderzoeker bij het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee).

Hans Van Crombrugge is doctor in de pedagogische wetenschappen, hoofdlector aan de opleiding gezinswetenschappen (Odisee) en verbonden aan het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee).

Kathleen Emmery is master in de criminologie en coördinator van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee) en doet onderzoek naar gezinsbeleid in Vlaanderen.


Het boek het gezin in vlaanderen 2.0 van Dirk Luyten, Hans van Crombrugge, Kathleen Emmery is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 38,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dirk Luyten, Hans van Crombrugge, Kathleen Emmery boeken - Het gezin in Vlaanderen 2.0
ISBN 9789044135237
PAGINA’S 311
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
38,50
Bestel

Andere boeken van Dirk Luyten, Hans van Crombrugge, Kathleen Emmery