Dineke de Groot, Hans Steenberghe - De mondelinge behandeling in civiele zaken

De mondelinge behandeling is het hart van de civiele procedure en levert een belangrijke bijdrage aan de rechtspleging in civiele zaken. Het gesprek tussen partijen en de rechter vervult een centrale rol in het

uitwisselen van informatie over feiten, belangen, emoties en behoeften rondom een civielrechtelijk geschil of een civielrechtelijk georiënteerd conflict. De mondelinge behandeling is een dynamisch moment, vaak het sluitstuk van de oordeelsvorming door de rechter en het vertrekpunt voor de keuze tussen een minnelijke regeling en een rechterlijke uitspraak. Voor zowel rechtspraktijk, onderwijs als wetenschap is het van belang om goed inzicht te hebben in de dynamiek van de mondelinge behandeling en het instrumentarium dat rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners ter beschikking staat om hun rol tijdens een mondelinge behandeling in een civiele zaak optimaal te vervullen. Rechters en beroepsmatige rechtsbijstandverleners kunnen dat inzicht ook goed gebruiken bij het maken van eigen keuzes in de behandeling van civiele zaken.

In dit boek gaan de auteurs vanuit hun eigen beroepsachtergrond en ervaring uitgebreid en systematisch in op juridische, communicatieve en sociaalpsychologische facetten van de mondelinge behandeling in civiele zaken.


Het boek de mondelinge behandeling in civiele zaken van Dineke de Groot, Hans Steenberghe is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 75,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dineke de Groot, Hans Steenberghe boeken - De mondelinge behandeling in civiele zaken
ISBN 9789462904637
VERSCHENEN 25-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
75,00
Bestel

Andere boeken van Dineke de Groot, Hans Steenberghe