Dieter Hammer, Diederick Sprangers, Jesse Mulder, Frank Storm - Transhumanisme

En de toekomst van het mens-zijn


Wij staan aan het begin van de volgende technologiegolf: het transhumanisme. Tot nu toe beperkte de techniek zich voornamelijk tot onze leefomgeving. De volgende stap betreft de mens zelf: transhumanisme en human enhancement beogen de 'verbetering' van de mens met behulp van technologie.

De technische ontwikkelingen gaan zo snel dat wij met ons bewustzijn meestal behoorlijk achterlopen. Wij genieten van hun mogelijkheden en blijven te weinig staan bij de gevolgen voor mens, maatschappij en aarde. Alle technologie is echter een naar buiten projecteren van menselijke vaardigheden. Maar in plaats van de spiegel die technologie ons zodoende voorhoudt te gebruiken, beperken wij ons tot een soort toeschouwersbewustzijn: wij zien de film aflopen, maar voelen ons niet echt betrokken. Wij beseffen niet dat ons mens-zijn en onze vrijheid in het geding zijn.

Wij willen met deze bundel een bijdrage leveren aan bewustwording, specifiek rondom het fenomeen transhumanisme, maar meer algemeen ook rondom de richting die de vaak duizelingwekkende technologische ontwikkelingen van onze tijd nemen.


Het boek transhumanisme van Dieter Hammer, Diederick Sprangers, Jesse Mulder, Frank Storm is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Dieter Hammer, Diederick Sprangers, Jesse Mulder, Frank Storm boeken - Transhumanisme
ISBN 9789492326294
PAGINA’S 186
VERSCHENEN 30-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nearchus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,00
Bestel