Dieter Burssens, Peter Goris, Bie Melis, Nicolette Vettenburg - Preventie morgen

Bouwstenen voor een goede praktijk


Over het boek:

Is preventie vandaag goed voor morgen? Dit boek reikt kritische analyses, tips en handvatten aan om op een constructieve, effectieve en ethisch verantwoorde manier met preventie aan de slag te gaan.

Wie rond preventie werkt, wordt in aanraking gebracht met nieuwe trends, uitdagende mogelijkheden en weerbarstige knelpunten. Over het muurtje kijken en expertise bijtanken kan dan helpen om de juiste beslissingen te nemen. In dit boek delen auteurs hun kennis en ervaring vanuit verscheidene sectoren. Er komen bijdragen aan bod vanuit de welzijnssector, de gezondheidszorg, de onderwijssector, de bijzondere jeugdzorg, de drugshulpverlening, het stedelijk lokaal beleid, opvoedingsondersteuning en de criminologie. Zowel praktijkwerkers, beleidsactoren en wetenschappers belichten en ontrafelen boeiende, levende thema's over preventie. Van emancipatorische tot evidencebased preventie, van de probleemanalyse tot de implementatie van preventie, van het risico op overdaad aan preventie tot de zoektocht naar proportionele preventie. Kortom, een rijk gevuld boek voor ieder die van ver of dichtbij met preventie te maken krijgt.

Over de schrijver(s):

Dieter Burssens, maatschappelijk assistent en master in de criminologische wetenschappen, is wetenschappelijk onderzoeker bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie.

Peter Goris, doctor in de criminologische wetenschappen, is hoofdredacteur van het tijdschrift ALERT voor sociaal werk en politiek.

Bie Melis, maatschappelijk assistent en master in de criminologische wetenschappen, is lector en onderzoeker aan de Karel de Grote-Hogeschool, Departement Sociaal- Agogisch Werk in Antwerpen.

Nicole Vettenburg, doctor in de criminologische wetenschappen, was als onderzoeker verbonden aan de KU Leuven en als docente aan de UGent. Zij is eindredacteur van het tijdschrift Welwijs, wisselwerking onderwijs en welzijnswerk.

Samen vormen zij het Team Preventie Ontwikkeling dat theorie en praktijk rond preventie verder wil ontwikkelen.Dieter Burssens, Peter Goris, Bie Melis, Nicolette Vettenburg boeken - Preventie morgen
ISBN 9789044131550
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 15-05-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant

TIJDELIJK UITVERKOCHT

Dit boek is tijdelijk uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


21,60

De genoemde prijs is een indicatie.