- Dhammapada: Het pad der Waarheid

Woorden van de Boeddha


Dhammapada - Het pad der waarheid. De woorden van Boeddha. Een nieuwe Nederlandse vertaling van drs. Andre de Vente.

Dit boek bevat de kern van de leer van Boeddha zoals die in zijn oorspronkelijke vorm in de zesde eeuw voor Christus werd opgetekend. Dhammapada is voor het boeddhisme wat de bijbel is voor moslims, de thora voor de joden, de Bhagavad Gita voor de hindoes en de Tao te Tjing voor de taoisten.

De woorden zijn glashelder geformuleerd en voor iedereen begrijpelijk, maar het kan op meerdere niveau's worden gelezen en herlezen. De woorden bieden inspiratie, stichting en troost in tijden van lijden, ze bieden een alomvattende levensvisie voor de waarheidszoeker, en raad bij belangrijke levensvragen.

Deze nieuwe vertaling berust op een jarenlange studie van de originele Pali tekst en diverse Engelse vertalingen, en staat zo dicht mogelijk bij de originele bewoordingen.

'Boeddha schuilt in ons allemaal. Bij het lezen van Dhammapada krijgen we de impressie dat Boeddha onze eigen inzichten weerspiegelt'. Thich Nhat Hanh


Het boek dhammapada: het pad der waarheid is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Dhammapada: Het pad der Waarheid
ISBN 9789088400377
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 15-01-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,50
Bestel