Desiderius Erasmus - Brieven 7 1484-1536

Erasmus was een verwoed briefschrijver, met contacten in heel Europa. Al tijdens zijn leven werden zijn brieven voortdurend gekopieerd, uitgegeven en gretig gelezen. Voor Erasmus was een goede brief een volmaakt vormgegeven geheel, steeds aangepast aan de omstandigheden en persoonlijkheid van de verzender en de ontvanger, en aan de beschreven gebeurtenissen. Zo zien we hem zelf fraaie verhalen vertellen, scherp argumenteren, ongenadig schelden, welsprekend vleien, spotten of klagen. Bij alle variatie blijft hij de opvoeder en overtuigd humanist die zijn correspondenten het beste uit de oudheid voorhoudt, maar altijd in het licht van het christendom; defiloloog en tekstuitgever die de nieuwe wetenschap van taal en tekst verdedigt tegen de conservatieve theologen. Deze gevarieerde selectie toont Erasmus' vele contacten met de vorsten van zijn tijd, zijn felle pacifisme,

groeiende afkeer van Luther en diens hervorming, vooruitstrevende opvattingen over geleerde vrouwen, en vaak polemische verdediging van zijn eigen werk; maar ook de liefde, zware reizen, vechtende vrouwen en blaasstenen komen ter sprake.


Het boek brieven 7 1484-1536 van Desiderius Erasmus is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Desiderius Erasmus boeken - Brieven 7 1484-1536
ISBN 9789025307004
PAGINA’S 520
VERSCHENEN 03-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Atheneaeum - Polak & van Gennep
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,99
Bestel

Andere boeken van Desiderius Erasmus