Desi Leijnen - Slikken

Eten om te overleven


Dorien is dik, té dik. Ze worstelt al tientallen jaren met haar overgewicht. Als ze zevenenvijftig is, wordt ze door de zoveelste diëtiste doorverwezen naar een centrum voor eetstoornissen. Daar begint haar zoektocht naar het waarom van haar dwangmatige eetgedrag: Waarom eet ik 's nachts, als anderen slapen? Waarom eet ik liever in mijn eentje dan samen met anderen? Waarom wint het eten het altijd van mijn goede voornemens? Langzaamaan wordt duidelijk hoe haar relatie tot eten zo ingewikkeld is geworden.

Mijn maag is bol, keihard. Samen aan tafel in het heden, dat heeft iets te maken met samen aan tafel toen. Ik móest eten, elke dag in die achterkamer aan tafel, tegenover ma met haar woordenstroom. Een stortvloed van ellende, tussen de happen door. De benauwenis daarvan heb ik nu pas voor het eerst echt gevoeld,

Deze roman is gebaseerd op eigen ervaringen en is geschreven in de hoop dat het verhaal van Dorien de lezer kan stimuleren om verder te kijken dan de cijfers op de weegschaal. Voor alle dikke mensen die niet kunnen stoppen met eten. En voor slanke mensen die zich afvragen waarom het de dikkerds zo vaak niet lukt om hun eetpatroon te veranderen.

Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.Desi Leijnen boeken - Slikken
ISBN 9789492261175
PAGINA’S 272
VERSCHENEN 24-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SAAM Uitgeverij
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
17,95
Bestel