Deborah Levy - Warme melk

Het is pas elf uur en ik zou nu ook op mijn rug in zee kunnen drijven en naar de échte nachtelijke hemel en de échte Melkweg kunnen kijken, maar ik ben angstig dat er kwallen zitten. Ik ben gistermiddag gebeten en daar heb ik een brandende, paarse striem op mijn linkerbovenarm aan overgehouden. Ik moest over het hete zand naar de EHBO-keet aan de andere kant van het strand rennen om zalf te halen bij de student (volle baard) die daar de hele dag kwallenbeten van toeristen moet verzorgen. Hij vertelde dat kwallen in Spanje 'medusa's' worden genoemd. Ik dacht dat de Medusa een Griekse godin was die werd vervloekt en in een monster veranderde en dat iedereen die haar aankeek versteende door haar indringende blik. Dus waarom zouden ze een kwal naar haar vernoemen? Ja, zei hij, maar volgens hem leken de tentakels van de kwal op het haar van de Medusa, dat altijd wordt afgebeeld als een wirwar van kronkelende slangen.

Ik had de gele vlag met het cartooneske plaatje van de Medusa voor de EHBO-keet gezien. Ze heeft slagtanden en kijkt waanzinnig uit haar ogen.

'Als de Medusavlag gehesen is, kun je beter niet gaan zwemmen. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten.'


Het boek warme melk van Deborah Levy is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Recensies & Video’s over "Warme melk"

Deborah Levy boeken - Warme melk
ISBN 9789044538847
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 27-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER De Geus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Deborah Levy