Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen - Ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen

Landelijk overzicht van hun leefsituatie in 2015/16


Voor de meest kwetsbaren en oudsten in de maatschappij zijn er al eeuwenlang tehuizen waar deze mensen onderdak, eten en verzorging kunnen ontvangen. Tegenwoordig zijn dat de verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Er verandert de laatste jaren echter veel in deze sector. Veel verzorgingshuizen worden gesloten en de resterende gaan samen met verpleeghuizen. Daarnaast is het beleid erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Mede hierdoor worden tegenwoordig vooral de mensen met de grootste zorgbehoefte in de tehuizen verzorgd.

In dit rapport bekijken we de groep ouderen die in verpleeg- en verzorgingshuizen wonen en gaan we in op een aantal belangrijke facetten van hun leefsituatie. De gegevens die voor dit onderzoek zijn gebruikt, zijn verzameld in de periode april 2015 - april 2016. Vragen die worden behandeld in dit onderzoek zijn: Waarom zijn de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners naar de instelling verhuisd? Hoe is het met hun gezondheid gesteld? Hoe vaak hebben ze contact met hun vrienden en familie? Ontvangen zij hulp van hen bij dagelijkse activiteiten, naast de hulp van professionals?


Het boek ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen van Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 7,50 excl. verzendkosten.


Debbie Verbeek-Oudijk, Cretien van Campen boeken - Ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen
ISBN 9789037708387
PAGINA’S 50
VERSCHENEN 14-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sociaal En Cultureel Planbureau
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  7,50
Bestel