- De innerlijke reis

Tripgids voor psychonauten


Het gebruik van psychedelische of hallucinerende middelen, empathogene of entheogene stoffen is wijdverspreid, miljoenen mensen gebruiken ze geregeld, op festivals, in clubs of ten behoeve van zelfontdekking.

Die gebruikers en de mensen om hen heen verdienen adequate informatie over wat deze substanties doen, hoe je ze het beste kunt gebruiken, welke gevaren er zijn, maar ook wat je ermee kunt bereiken en wat de positieve facetten zijn. Naast de officiële voorlichting, die vaak op bangmakerij neerkomt, is er behoefte aan realistische en onafhankelijke informatie en vooral raadgevingen voor veilig en verantwoord gebruik.

Dit boek biedt basis-informatie over wat trippen nu precies is, hoe een trip verloopt, welke ervaringen men kan hebben en hoe om te gaan met de effecten, ook na de trip. De meest gebruikte psycho-actieve psycho-actieve substanties komen aan de orde, zoals LSD, magische paddenstoelen, XTC, Ayahuasca en Cannabis.

De insteek van dit boek is dat trippen een psychologisch intensieve ervaring is en dat een goede voorbereiding en een adequate 'set en setting' de risico's beperken en de ervaring optimaliseren. De suggestie is dan ook een trip te zien en uit te voeren als een ritueel, als een heilige innerlijke reis naar werelden die je normaal niet ervaart. Trippen opent ook een pad naar grotere zelfkennis en bewustzijn. Dat is wat anders dan het recreatieve, hedonistische slikken van een pilletje hier of daar.

Als je je bewust bent van verloop, gevaren en mogelijke resultaten van een trip kan er minder mis gaan bij zo'n uitstapje naar de diepere lagen van je psyche. Ook weloverwogen therapeutisch gebruik komt aan de

orde; er wordt steeds meer bekend over de positieve effecten.

Dit boek geeft modellen en protocollen en is niet alleen voor de (potentiële) gebruiker, maar zeker ook voor ouders, leerkrachten, hulpverleners, politie, therapeuten en de medische wereld een nuttige en diepgaande gids.


Het boek de innerlijke reis is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 8,95 excl. verzendkosten.


 boeken - De innerlijke reis
ISBN 9789492079152
PAGINA’S 210
VERSCHENEN 19-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Onderstroomboven Collectief
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  8,95
Bestel