David Van Reybrouck - Zink

Het Boekenweekessay 2016 van gelauwerd schrijverDavid Van Reybrouck was in Nederland binnen enkele dagenuitverkocht. Nu verkrijgbaar in een prachtige handelseditie.

Daar zit Emil, een oude man van 42, verkleumd, ondereen deken, hoestend. Vijf nationaliteiten had hij gehad, enhij was niet eens verhuisd.

Meer dan een eeuw lang hadden Nederland, België enDuitsland een gemeenschappelijk buurland: NeutraalMoresnet, een volkomen vergeten ministaatje dat nutot Duitstalig België behoort maar van 1816 tot 1919een eigen vlag, eigen bestuur, eigen rijkswacht (éénveldwachter), een eigen postzegel (twee weken geldig)en eigen nationaal volkslied had (in het Esperantonog wel). Het was 3,5 km2 groot. Men vond er zink,stokerijen, kabaretten, bordelen, smokkelaars,filantropen en bossen.

In zijn Boekenweekessay Zink vertelt David VanReybrouck, aan de hand van de onwaarschijnlijkelotgevallen van één bewoner, het merkwaardige verhaalvan dit vergeten landje. Meer dan een accident d’histoireroept het de vraag op wat de grote geschiedenis metgewone mensen doet.


Het boek zink van David Van Reybrouck is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


David Van Reybrouck boeken - Zink
ISBN 9789403105604
PAGINA’S 64
VERSCHENEN 15-02-2018
DRUK 4e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER De Bezige Bij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,99
Bestel

Andere boeken van David Van Reybrouck