David Steindl-Rast - Dieper dan woorden

Het Credo, een geloof dat verbindt


'Diepe innerlijke vrede, een gevoel van verbondenheid, en een stevig anker in het eeuwige Nu van het gegeven moment, zijn enkele van de vruchten die worstelende mensen door de eeuwen heen geplukt hebben wanneer ze het Credo baden en op die manier hun geloof tot uitdrukking brachten.' - aldus broeder David Steindl-Rast in de inleiding van zijn boek Dieper dan woorden.

Hij schreef dit boek naar aanleiding van een vraag van de Dalai Lama, die tegen hem had gezegd: 'Wij hebben zoveel gemeenschappelijk, jij en ik, maar er is één ding dat ons scheidt: het idee van een goddelijke Schepper.'

Het Credo - de apostolische geloofsbelijdenis - gebruikt de taal van de christelijke traditie, maar spreekt met de stem van een spiritualiteit die dieper gaat dan welke traditie ook. Door bij iedere zin van deze oudste christelijke geloofsbelijdenis 3 vragen te stellen: 'Wat betekent dit eigenlijk?', 'Hoe weten we dit?' en 'Waarom is dit belangrijk?' brengt broeder David Steindl-Rast deze tekst tot nieuw leven. Hij maakt duidelijk dat deze tekst, die slechts uit iets meer dan honderd woorden bestaat, een universeel geloof verwoordt. Het is een boodschap van vertrouwen, liefde, verbondenheid, compassie en vrede.

Broeder David Steindl-Rast, geboren in Wenen in 1926, monnik van Mount Saviour Monastery, een benedictijns klooster in Elmira (NY, VS), is wereldwijd bekend vanwege zijn nauwe betrokkenheid bij de dialoog tussen christendom en boeddhisme en als bruggenbouwer tussen verschillende religieuze tradities. Dankbaarheid is voor hem de kern van een spirituele levenswijze en een weg naar meer levensvreugde. Hij is mede-oprichter van A Network for Grateful Living. Op gratefulness.org zijn artikelen, video- en audio-opnames van br. David te vinden.

Dieper dan woorden is uit het Engels vertaald door Annemarie ten Dam.

'Ik ben er zeker van dat veel lezers net als ik broeder David dankbaar zullen zijn dat hij dit boek heeft willen schrijven.'

- uit het voorwoord van de Dalai Lama


Het boek dieper dan woorden van David Steindl-Rast is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


David Steindl-Rast boeken - Dieper dan woorden
ISBN 9789056254810
VERSCHENEN 04-01-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Valkhof Pers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,50
Bestel